Barça snapt niets van uitsluiting Dembélé: 'Hij kan niet eens praten'

Barça snapt niets van uitsluiting Dembélé: 'Hij kan niet eens praten'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 08:52di 08-10-2019 om 08:52

Ousmane Dembélé kreeg zondag in de Spaanse topper tussen FC Barcelona en Sevilla een rode kaart wegens kritiek op de scheidsrechter. Lionel Messi probeerde de Fransman nog te 'redden', zo meldt onder meer Marca.

Dembélé werd kort voor tijd van het veld gestuurd in Camp Nou. In het wedstrijdrapport onthulde arbiter Mateo Lahoz wat de 22-jarige aanvaller hem zou hebben toegebeten: 'Heel slecht, jij bent heel erg slecht'. Volgens Messi berust dat echter op een groot misverstand en dat probeerde hij de leidsman ook duidelijk te maken. De Argentijnse ster stelde dat Dembélé, die toch al twee jaar voor Barça speelt, helemaal geen Spaans spreekt.

"Hij kan niet praten, hij kan niet eens praten", liet Messi tijdens het duel weten aan Lahoz. Ook Gerard Piqué schoot Dembélé te hulp. "Hij zei: Mal, muy mal (slecht, heel slecht, red.)." De Argentijnse scheidsrecher viel desondanks niet te vermurwen. "Nee, hij zei muy malo (jij bent heel slecht, red.)." 

Ernesto Valverde was na afloop ook verbaasd door de uitsluiting van Dembélé. De Barça-trainer benadrukte dat zelfs hij 'niet goed met de aanvaller kan praten'. "Het is moeilijk om Spaanse woorden uit hem te halen."

Door de rode kaart moet Dembélé sowieso het duel met Eibar missen. Mogelijk komt ook El Clásico tegen Real Madrid van 26 oktober in gevaar.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws