'Weet niet waar kritiek vandaan komt, vertrouwen Koeman en Ten Hag zegt genoeg'

'Weet niet waar kritiek vandaan komt, vertrouwen Koeman en Ten Hag zegt genoeg'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 09:18di 08-10-2019 om 09:18

Quincy Promes had het vorig seizoen moeilijk bij Sevilla, maar in het shirt van Ajax is hij opvallend trefzeker. De 27-jarige aanvaller hoopt ook bij het Nederlands elftal de twijfels weg te nemen.

"Ik hoop deze vorm vast te houden", zegt Promes tegen Veronica Inside. "Ik denk dat ik goed teruggekomen ben na zo'n wisselvallig seizoen. Het was een leerzaam jaar. Ik neem de positieve dingen mee, maar ik had er meer verwachtingen van. Het ligt nu achter me. Ik ben mentaal sterk genoeg om realistisch naar mijn situatie te kijken en daarom ben ik nu bij Ajax."

Het gaat Promes en Ajax voor de wind en dat goede gevoel neemt hij mee naar Oranje. "Dit is een mooie kans om te laten zien dat ik ook op dit podium van waarde kan zijn." Toch krijgt hij regelmatig te maken met kritiek. "De een is voor, de ander is tegen. Daar trek ik mij niet zo veel van aan, met die kritiek kan ik niets. Ik krijg alleen mee wat relevant is, dus feedback van de trainers, medespelers en familie."

"Ik weet niet waar het vandaan komt", vervolgt Promes over de kritische benadering jegens hem. "Dat moet je aan degenen vragen die altijd negatief zijn over mij. Als ze het kunnen onderbouwen, ben ik er ook benieuwd naar." Hij wijst op het feit dat bondscoach Ronald Koeman en Ajax-coach Erik ten Hag hem door dik en dun steunen. "Zij zien van dichtbij hoe ik mij ontwikkel. Het zijn geen kleine meneren in het voetbal. Als zij vertrouwen in je hebben, zegt dat genoeg."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoort Promes in het Nederlands elftal thuis?

(1730 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws