'Bergkamp, Kuyt, Larsson en Koeman zijn dicht bij overname van Engelse club'

'Bergkamp, Kuyt, Larsson en Koeman zijn dicht bij overname van Engelse club'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 09:34di 08-10-2019 om 09:34

Dennis Bergkamp, Henrik Larsson, Dirk Kuyt en Ronald Koeman (als adviseur) zijn serieus in de race om de Engelse voetbalclub Wycombe Wanderers te kopen. Dat meldt The Athletic. De ex-topvoetballers maken deel uit van een consortium.

Volgens het Britse medium is er wel concurrentie voor de voormalig Eredivisie-spelers. Ook de Amerikaanse investeerder Rob Couhig is geïnteresseerd om de club uit de League One over te nemen. Over de toekomst van Wycombe wordt volgende week gestemd. De club is sinds 2012 in handen van een groep van zo'n achthonderd supporters. Zij zetten de club nu in de verkoop, zodat investeerders voor een sportieve impuls kunnen zorgen.

Het is niet voor het eerst dat Kuyt en zaakwaarnemer Rob Jansen in verband worden gebracht met de overname van een Engelse club. Jansen erkende in juni al dat ze daar mee bezig waren. "Het is een lang gekoesterde wens om samen met aantal spelers en ex-spelers, waar ik de zaken voor doe, een club te kopen", zei hij destijds. "Ik en de spelers hebben een utopisch beeld hoe die club geleid moet gaan worden en wat er voor nodig is om het hoogste te bereiken. Ik heb ontzettend veel zin in dit avontuur. Ik acht de kans groot dat het gaat lukken."

Jansen wilde nog niet bekend maken om welke club het ging, maar Engelse media opperden de naam van Bolton Wanderers. Nu komt de naam van Wycome Wanderers dus naar voren. De club bezet na twaalf duels een tweede plaats in de League One.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws