NAC-talent mag met profcontract op zak afreizen naar jeugd-WK in Brazilië

NAC-talent mag met profcontract op zak afreizen naar jeugd-WK in Brazilië

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 10:36di 08-10-2019 om 10:36

Bart Verbruggen kan met een gerust hart afreizen naar Brazilië, waar binnenkort het WK O17 begint. De zeventienjarige sluitpost heeft dinsdag zijn eerste profcontract bij NAC Breda mogen ondertekenen.

Verbruggen meldde zich in de zomer van 2014 in de jeugdopleiding van NAC en komt momenteel uit voor het O19-elftal van de Bredanaars. De kersverse Keuken Kampioen Divisie-periodekampioen heeft er alle vertrouwen in dat Verbruggen op termijn het eerste elftal kan halen. De doelman heeft zijn handtekening onder een driejarig contract gezet.

Zelf spreekt Verbruggen van een 'traject met pieken en dalen', sinds hij in de jeugdopleiding instroomde. "Soms eerste keeper, soms tweede keeper. Maar nu staan we hier." De doelman hoopt dat zijn 'traject' een gepast vervolg gaat krijgen in de toekomst. "Nu nog met NAC Onder-19 in de Eredivisie, maar uiteindelijk wil ik natuurlijk die plek onder de lat in het stadion bemachtigen."

Ook NAC-directeur Tom Van den Abbeele is blij met de deal. "Bart is een van de meest talentvolle keepers van zijn leeftijd in Nederland. Hij heeft alles in zich om uit te groeien tot de eerste keeper van NAC", aldus de Belg. "Het is prachtig dat zo'n jongen dankzij zijn opleiding bij NAC zo'n ontwikkeling doormaakt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws