Denen naar McDonald's na penalty's tegen Nederland: 'Niet goed om af te schermen'

Denen naar McDonald's na penalty's tegen Nederland: 'Niet goed om af te schermen'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 12:40di 08-10-2019 om 12:40

Denemarken verbijsterde in 1992 de complete voetbalwereld door zich in Zweden tot Europees kampioen te kronen. De Denen hadden zich aanvankelijk niet eens geplaatst, maar vervingen Joegoslavië, waar een burgeroorlog uit was gebroken, en ontdeden zich vervolgens van Engeland, Frankrijk, Nederland én Duitsland.

Na de gewonnen halve finale tegen Nederland was het groot feest, vertelt toenmalig doelman Peter Schmeichel. Nadat de Denen de strafschoppen beter namen, was het tijd voor een feestmaal bij McDonald's. "Als je de spelers tijdens zo'n toernooi afschermt van de buitenwereld, is dat niet goed", aldus de ex-keeper van onder meer Manchester United in gesprek met Blick. "Als je zo normaal mogelijk kunt leven, zijn de spelers gelukkiger en speel je ook een beter toernooi."

Na het bezoek aan de McDonald's, konden de Denen proosten in het spelershotel. "De wedstrijd tegen Nederland was zo ongelooflijk meeslepend, we zaten nog vol adrenaline. Dan kun je echt niet in slaap vallen, we moesten alle emoties verwerken. Dus we hebben feestgevierd en een paar biertjes gedronken in het hotel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws