Van AGOVV naar gevangenis in Puerto Rico: Twee bewakers zetten me in mijn stoel

Van AGOVV naar gevangenis in Puerto Rico: "Twee bewakers zetten me in mijn stoel"

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 13:59di 08-10-2019 om 13:59

André Krul debuteerde in 2009 namens Telstar in het betaald voetbal, waarna zijn carrière een tamelijk bizarre vlucht nam. Onder meer Malta, Colombia, Puerto Rico, Japan en Australië werden het werkterrein van de doelman, die inmiddels is neergestreken bij het Duitse Alemannia Aachen.

Als speler van het Puerto Ricaanse Bayamón FC kwam hij zelfs in aanraking met justitie. Toen Krul zich in 2014 op het eiland meldde, was hij niet in het bezit van een werkvisum. De doelman moest van zijn club zeggen dat hij 'bij een vriend langsging', vertelt hij aan Voetbal International. Toen de douane ontdekte dat hij werkzaam was bij een voetbalclub, waren de rapen gaar.

Na terugkomst van een uitwedstrijd tegen het Mexicaanse Club América werd Krul opgepakt. "Ik werd als een crimineel behandeld. Ineens zat ik in een slechte film", laat hij weten in gesprek met VI." De sluitpost werd uiteindelijk het land uit gezet en werd met handboeien om richting zijn vliegtuig begeleid. "Twee bewakers zetten me in mijn stoel, daarna was ik weer vrij man."

Lees meer over: Andre Krul

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws