Breaking news

LIVE: Ajax maakt tussenstop aan de Oude Meerdijk, geen Blind, Tagliafico en Neres

Frenkie de Jong voert de druk op: 'In die sleutelwedstrijd móéten we het afmaken'

Frenkie de Jong voert de druk op: 'In die sleutelwedstrijd móéten we het afmaken'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 15:34di 08-10-2019 om 15:34

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 15:37di 08-10-2019 om 15:37

Frenkie de Jong stipt het belang van de komende twee wedstrijden van het Nederlands elftal aan. Volgens de middenvelder van Barcelona kunnen de data van het EK in 2020 vastgezet worden in de Oranje-agenda als de wedstrijden tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland worden gewonnen.

Donderdag staat het Nederlands elftal in de Rotterdamse Kuip tegenover Noord-Ierland, dat op dit moment met twaalf punten uit vijf duels tweede in de groep staat. Oranje is nu de nummer drie en dus is een zege cruciaal, weet De Jong. "Noord-Ierland-thuis is de sleutelwedstrijd", zegt hij tegen Voetbal International. "Als we die goed afronden en we winnen in Wit-Rusland (zondag in Minsk, red.) – wat we aan onze stand verplicht zijn – dan kan het bijna niet meer fout gaan."

De Jong, die wel waakt voor onderschatting van de beide tegenstanders, vindt dat Oranje met niets minder dan zes punten genoegen moet nemen. "Alleen geldt altijd dat je het eerst wel even moet doen. Maar als we geconcentreerd zijn en de lijn van de laatste maanden met Oranje weten door te trekken, móéten we het afmaken. Dan hebben we qua onderling resultaat een voorsprong op Duitsland en Noord-Ierland en kwalificatie echt in eigen hand."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws