'De club wilde liever niet dat ik naar Jong Oranje zou gaan'

'De club wilde liever niet dat ik naar Jong Oranje zou gaan'

08-10-2019 20:32 Laatste update: 21:07
5

Javairo Dilrosun meldde zich maandag bij Jong Oranje, maar zijn werkgever Hertha BSC wilde liever niet dat hij af zou reizen naar Zeist. Dilrosun is net terug van een blessure en had de afgelopen dagen nog last. Hertha hoopte dat hij in Duitsland zou blijven.

"De club wilde liever niet dat ik hier heen zou gaan, omdat ik de afgelopen paar wedstrijden problemen had met m'n rug", zegt Dilrosun voor de camera van FOX Sports. "Ik zei dat ik me wilde laten zien en wilde kijken hoe deze dagen zouden gaan. Dan zien we wel of ik kan spelen."

"Ik wil graag spelen voor de jongens hier en wil Nederland laten zien wat ik in huis heb. Ze hebben het niet geaccepteerd, maar ze lieten me gewoon m'n gang gaan. Ik moet terugkoppelen hoe het hier gaat en of ik pijn heb. De komende dagen heb ik contact met de medische staf."

Dilrosun raakte tijdens zijn interlanddebuut voor Oranje tegen Duitsland geblesseerd. Vlak voor zijn rentree kreeg hij een terugslag. "Het was lastig. Je ziet iedereen vooruitgang boeken, terwijl jij geblesseerd bent en niets kunt doen. Je moet iedere dag naar de club gaan om sterker te worden en fit te blijven. Dat is moeilijk voor mij, want ik wil gewoon op het veld staan. Het was een moeilijke periode voor mij."