Kwalificatie voor EK 2020 lonkt: 'Dit Nederlands elftal hoort erbij te zijn'

Kwalificatie voor EK 2020 lonkt: 'Dit Nederlands elftal hoort erbij te zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 21:19di 08-10-2019 om 21:19

Laatste update: woensdag 9 oktober 2019 om 00:16wo 09-10-2019 om 00:16

Het Nederlands elftal komt steeds dichter bij kwalificatie voor het EK 2020, maar volgens Virgil van Dijk mag Oranje niet te vroeg op de feiten vooruit lopen. Aanstaande donderdag is Noord-Ierland de tegenstander in De Kuip. 

"Ik ga niet iets vieren als we het nog moeten halen", aldus Van Dijk tegen Voetbal International. "Alle spelers die twee grote toernooien op rij hebben moeten missen (het Europees Kampioenschap van 2016 en Wereldkampioenschap van 2018, red.) kijken ernaar uit dat we ons nu wél gaan plaatsen." 

De verdediger kijkt uit naar het treffen van donderdagavond. "Noord-Ierland in De Kuip is natuurlijk een prachtig affiche en we voetballen in een vol huis", vervolgt hij, "maar ik ken het Noord-Ierse team en dat wordt echt geen makkie. Ik weet waar hun spelers voetballen, ik ken hun tactiek. Geloof me dat dit team gevaarlijker is dan iedereen op voorhand denkt."

Van Dijk zag het Nederlands elftal de laatste twee eindtoernooien missen en wil het EK van 2020 koste wat kost halen. "Nu kriebelt het wel. Ik zou heel blij zijn als we ons plaatsen. Je speelt je interlands tenslotte om op die eindronden te kunnen staan." Volgens de verdediger heeft Oranje voldoende kwaliteiten om de kwalificatie over de streep te trekken. "Ik heb vaker gezegd dat we er de kwaliteiten voor hebben, qua spelersgroep en ook qua staf en begeleiding. Dit Nederlands elftal hoort er gewoon bij te zijn. Nu we zo op de goede weg zijn, moeten we het maar afmaken ook en hopen op een heel mooie zomer volgend jaar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws