Oranje Leeuwinnen boeken knappe zege op Rusland; emotionele Miedema na treffer

08-10-2019 21:58 Laatste update: 22:06
53

De Oranje Leeuwinnen hebben goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor het EK in 2021. In het Philips Stadion werd Rusland met 2-0 verslagen, waardoor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman op twaalf punten komt na vier wedstrijden.

Het was een bijzondere avond voor Daniëlle van de Donk. Zij speelde interland nummer 100 voor het Nederlands vrouwenelftal en bekroonde deze mijlpaal al snel met een treffer. Met wat geluk kreeg ze de bal voor haar voeten, twijfelde niet en schoot Oranje op een 1-0 voorsprong.

Het was de start waar de Oranje-vrouwen op hoopten en niet veel later leek zich de uitgelezen kans voor te doen om op een 2-0 voorsprong te komen. Lineth Beerensteyn werd door een verdediger omver gelopen en Nederland kreeg een strafschop. Sherida Spitse ging achter de bal staan, maar zag de keepster van Rusland knap redding brengen.

Na rust ging Oranje verder waar het gebleven was, maar het duurde tot de 60e minuut voordat de 2-0 viel. Vivianne Miedema kopte knap binnen na een voorzet van Beerensteyn en brak meteen na haar goal in tranen uit. De spits verloor vorige week haar opa en had het zichtbaar lastig na haar treffer.

De Oranje-vrouwen speelden na deze tweede treffer de wedstrijd simpel uit en gaan met twaalf punten uit vier wedstrijden aan kop in groep A van de EK-kwalificatie.