Op de bank bij FC Barcelona door Frenkie de Jong: Het is moeilijk

Op de bank bij FC Barcelona door Frenkie de Jong: "Het is moeilijk"

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 07:45wo 09-10-2019 om 07:45

Laatste update: woensdag 9 oktober 2019 om 08:17wo 09-10-2019 om 08:17

Ivan Rakitic laat er geen gras over groeien: de Kroatische middenvelder wil spelen bij FC Barcelona en neemt geen genoegen met een reserverol. Door de komst van Frenkie de Jong lijkt de rol van Rakitic definitief uitgespeeld.

Rakitic (31) was jarenlang basisspeler in Camp Nou. Eind vorig seizoen kwam daar langzaam verandering in, toen hij steeds vaker als reservespeler werd gebruikt. De Jong werd voor 75 miljoen euro aangetrokken, waardoor Rakitic nu niet meer in beeld is.

"Ik weet niet wat mij te wachten staat. Het is moeilijk", zegt Rakitic tegen het Kroatische 24Sata. "Ik wil voor Barcelona spelen en niet alleen onderdeel zijn van het team. Ik zal mijn best doen om de situatie in de komende wedstrijden te veranderen. Ik heb nog een contract voor een paar jaar en voor mij is er geen betere plek om te spelen dan bij Barcelona, de beste club ter wereld. Maar ik wil graag spelen en niet alleen genieten van de stad en de zee."

Rakitic kon afgelopen zomer naar Juventus en Internazionale, maar Barcelona vroeg vijftig miljoen euro. "Ik heb met verschillende mensen bij de club gesproken. Ze wisten allemaal van de opties die ik had, dat was geen geheim. Ik wens Barcelona nog steeds het beste toe, maar ik wil vechten voor het team en laten zien dat ik er klaar voor ben wanneer ze me nodig hebben."

"Ik wil het publiek bedanken voor hoe ik het afgelopen weekend (tegen Sevilla, red.) ben ontvangen. Als ik zie dat er niets verandert, dan gaan we opnieuw met elkaar in gesprek."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws