'Of ik het grote Oranje aankan? Oeh, eigenlijk wel. Ik zou het aankunnen'

'Of ik het grote Oranje aankan? Oeh, eigenlijk wel. Ik zou het aankunnen'

09-10-2019 08:19 Laatste update: 10:09
56

Justin Kluivert wil zich via Jong Oranje in het grote Oranje knokken. Hij denkt zelf dat hij er klaar voor is. "Ik zou het aankunnen, maar daar spelen ook goede spelers op mijn positie."

"Mijn doel voor dit seizoen is een basisplaats veroveren en goals maken", zegt Kluivert tegen Veronica Inside over zijn rol bij AS Roma. "Hoeveel? Laten we het op een mooi getal houden, twaalf goals. Daar ga ik voor. Het EK is mijn main goal voor dit seizoen. Daar zal ik alles voor geven."

Kluivert doelt op het EK van het grote Oranje, waar hij zich vorige keer mocht melden. Deze keer is het 'slechts' Jong Oranje. "Dat is niet gek, maar wel even switchen. Bij het grote Oranje ben je een jongeling en hier degene die de andere jongens moet helpen. Ik ben blij om hier te zijn en te helpen waar ik kan."

Kluivert wil zo snel mogelijk weer terug naar het Oranje van Ronald Koeman. "Ik zal hier en op de club elke dag m'n stinkende best doen om me te bewijzen. Wanneer dat is? Hopelijk zo snel mogelijk. We zullen het zien. Of ik er klaar voor ben? Oeh, eigenlijk wel. Ik zou het aankunnen, maar daar spelen ook goede spelers op mijn positie. De lichting is heel goed. De besten zullen meegaan naar het EK."