De Ligt: 'Kijk nu maar naar Ajax. Álvarez speelt niet als verdediger'

De Ligt: 'Kijk nu maar naar Ajax. Álvarez speelt niet als verdediger'

09-10-2019 09:17 Laatste update: 10:09
50

Matthijs de Ligt vindt het niet raar dat hij moeite had in zijn eerste maanden bij Juventus. De Oranje-verdediger neemt Edson Álvarez van Ajax als voorbeeld. Álvarez werd door Ajax gehaald als centrale verdediger, maar speelt op het middenveld.

"Wennen in een nieuwe voetbalomgeving hoort erbij, voor elke speler, maar het is voor een centrale verdediger misschien wel extra lastig", vertelt De Ligt in een interview met het Algemeen Dagblad. "Als middenvelder of aanvaller kun je meer je momenten kiezen, maar als verdediger kan één moment van onoplettendheid al direct een tegendoelpunt betekenen."

"En dan speel je als verdediger automatisch een slechte wedstrijd. Daarom hebben verdedigers ook vaak wat langer nodig bij een nieuwe club om zich te settelen", gaat De Ligt verder. "Kijk nu maar naar Ajax. Edson Álvarez is ook gehaald als centrale verdediger, maar hij speelt nu niet op die plek. Met een keeper heeft de centrale verdediger toch de meeste verantwoordelijkheid."

De Ligt werd na een mindere wedstrijd hard aangepakt in de Italiaanse media. Inmiddels gaat het een stuk beter. "Het liefst krijg je geen kritiek, maar het hoort erbij. En als je een grote aankoop bent, komt het in groten getale. Dat is nu niet anders. Maar uiteindelijk moet je zelf bepalen waar je inhoudelijk iets mee kunt. Ik weet zelf vaak wel precies of ik goed of slecht heb gespeeld, wat wel en niet beter moet. En daar ben ik dagelijks mee bezig.''