Van Nistelrooij: 'De ontwikkeling die hij doormaakt is natuurlijk spectaculair'

Van Nistelrooij: 'De ontwikkeling die hij doormaakt is natuurlijk spectaculair'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 12:22wo 09-10-2019 om 12:22

Laatste update: woensdag 9 oktober 2019 om 12:23wo 09-10-2019 om 12:23

Ruud van Nistelrooij heeft niets dan lovende woorden over voor Donyell Malen. De PSV-spits beleeft momenteel zijn doorbraakseizoen in Eindhoven en Van Nistelrooij gaat in De Telegraaf in op de prestaties en toekomst van Malen.

Van Nistelrooij is één van de laatste topspitsen van het Nederlands elftal en hij ziet in Malen een mogelijke opvolger. "Hij heeft zijn traptechniek, is natuurlijk technisch zeer begaafd én heeft snelheid. Die combinatie is wel bijzonder. Of in te schatten is hoe ver hij kan reiken? Als je ziet welke stappen hij nu heeft gemaakt, met zijn debuut voor het Nederlands elftal, staat hij aan het begin van een nieuwe uitdaging. Er zal ook een keer een periode komen waarin het een paar weken niet lukt, maar dat soort processen kom je tegen als spits."

De trainer van PSV O19 denkt dat Malen stabiel genoeg is om met eventuele tegenslagen om te gaan, en verzekert dat het mentale aspect bij de topscorer van de Eredivisie wel goed zit. "Wat de mensen bijvoorbeeld niet zien, is hoe vroeg hij op de club is en er alles aan doet om beter te worden. Voetballen kan hij, maar het besef dat je profvoetballer bent, is weer een andere kwaliteit." Van Nistelrooij ziet Malen alleen maar beter worden. "Nu loopt hij net goed, en valt álles tussen de palen. De ontwikkeling die hij dit seizoen doormaakt, ook qua rendement, is natuurlijk spectaculair."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws