Koeman niet onder de indruk van Oranje-trainingen: 'Misschien gemakzucht'

Koeman niet onder de indruk van Oranje-trainingen: 'Misschien gemakzucht'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 13:54wo 09-10-2019 om 13:54

Ronald Koeman houdt de spelers van het Nederlands elftal bij de les. De bondscoach is niet uitgesproken enthousiast over het trainingsniveau van het Nederlands elftal deze week.

Koeman is ontevreden over enkele momenten op de Oranje-training. "Ik zag dat het niet goed was, waar dat dan ook aan ligt. Misschien is het gemakzucht", wordt de bondscoach geciteerd door De Telegraaf, daags voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland.

Heel zwaar wil Koeman er ook weer niet aan tillen. "Wat is wijsheid? Als ik het zie word ik er niet onrustig van, maar ik geef het wel aan. Beter ervoor dan pas na de wedstrijd." Het leidt tot twijfels over de beste Oranje-basis. "Je hebt altijd twijfels. Het zit dicht op elkaar op sommige posities. Ik ben een gevoelsmens in wat ik zie. En soms kan ik overtuigd worden op basis van een training."

Volgens Koeman is er geen reden tot gemakzucht voor het duel met underdog Noord-Ierland. "We moeten ons immers nog plaatsen. We spelen tegen Noord-Ierland om een ticket voor het EK. Dan moeten we 100 procent zijn dus. Je moet de motivatie ook uit jezelf halen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Wat wordt Nederland - Noord-Ierland?

(15777 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws