Huntelaar: 'Ze zeggen nu weleens: Ajax is een van de beste clubs van Europa'

Huntelaar: 'Ze zeggen nu weleens: Ajax is een van de beste clubs van Europa'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 15:36wo 09-10-2019 om 15:36

Laatste update: woensdag 9 oktober 2019 om 17:54wo 09-10-2019 om 17:54

Klaas-Jan Huntelaar merkt dat de standaard is verschoven bij Ajax. De verwachtingen vanuit de buitenwacht zijn hoger, aldus de spits van de Amsterdammers.

Afgelopen seizoen werd Ajax landskampioen, won het de KNVB Beker en was het dicht bij de finale van de Champions League. "Het vorige seizoen van Ajax heeft veel ogen geopend", zegt Huntelaar op de clubwebsite. "Veel mensen zijn positief. Dat zie je ook na wedstrijden. Als je wint, zeggen mensen het sneller dan die tijd ervoor. Nu zeggen tegenstanders weleens: We hebben tegen één van de betere clubs in Europa gespeeld."

Ajax is dit seizoen goed onderweg in de Eredivisie en de Champions League, maar de weg is nog lang. "Het voelt momenteel nog niet als het niveau van vorig jaar. In de Champions League had Lille tegen ons moeten scoren. Valencia natuurlijk ook. Desalniettemin denk ik dat we wel gewoon twee terechte overwinningen hebben geboekt. Maar het kan nog een stukje beter", aldus Huntelaar. 

Dit weekend was de routinier weer belangrijk voor Ajax door de 0-1 te laten aantekenen bij ADO Den Haag. "Mijn kids zeggen altijd: Je moet 3 keer scoren, want dan krijg je de bal mee naar huis. Ze zijn gretig op de bal. Er liggen inmiddels wel wat ballen thuis, ja. Mijn kinderen proberen de meeste wedstrijden te kijken. Ze begrijpen het ook wel, ze hebben er best wat kijk op."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws