Bondscoach Noord-Ierland ziet verschil met Oranje: 'Dat is mentaal zwaar voor ze'

Bondscoach Noord-Ierland ziet verschil met Oranje: 'Dat is mentaal zwaar voor ze'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 19:58wo 09-10-2019 om 19:58

Bondscoach Martin O'Neill van Noord-Ierland legt de druk bij het Nederlands elftal in aanloop naar het EK-kwalificatieduel in De Kuip. Hij wijst er fijntjes op dat de Noord-Ieren wel twee goede kwalificatiecampagnes achter de rug hebben.

Het land plaatste zich voor het EK 2016 en liep het WK vorig jaar maar nipt mis na een play-off tegen Zwitserland. Oranje ontbrak op beide toernooien. "We zitten in een positieve vibe. Veel spelers die zich vier jaar geleden plaatsten, zitten er nu nog bij. Zij kennen de omvang van de opdracht en ze weten wat er nodig is om het te doen", zegt O'Neill tegen de NOS.

De keuzeheer probeert de druk op Oranje op te voeren. "Het zal een groot ding zijn als een land als Nederland drie toernooien op rij mist, dus die druk ligt bij Nederland. Dat is mentaal zwaar voor hen." Voor O'Neill is het resultaat donderdagavond heilig. "Wij komen niet om te domineren, maar om een resultaat te boeken tegen een sterke tegenstander. En daar hebben we ervaring mee."

Duitsland kreeg Noord-Ierland vorige maand met de nodige moeite op de knieën: 0-2. Hopelijk hebben we daarvan geleerd. We zullen niet veel kansen krijgen, maar het gaat erom dat we scherp zijn op de momenten dat er wel wat mogelijk is. Dat kan met een counter of uit een standaardsituatie. Of misschien wel uit balbezit."

Poll

Wat wordt Nederland - Noord-Ierland?

(15776 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws