'Dat ik jaren later nu ploeggenoot van Afellay ben, vind ik wel bijzonder'

'Dat ik jaren later nu ploeggenoot van Afellay ben, vind ik wel bijzonder'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 20:20wo 09-10-2019 om 20:20

Cody Gakpo is de eerste speler uit Eindhoven in het eerste elftal van PSV sinds Otman Bakkal. De twintigjarige aanvaller heeft daarmee een droom waargemaakt, maar hij wil nu ook basisspeler worden.

"Het seizoen begon heel mooi voor me. Ik stond diverse keren achter elkaar in de basis en heb gescoord en assists gegeven", zegt Gakpo tegen Voetbal International. De laatste weken maakt hij pas op de plaats. "Het is voorin druk bij ons en met die situatie moet ik omgaan. Geduldig zijn en tegelijkertijd alles doen om me vast in de ploeg te spelen, maar als je kijkt naar de minuten die ik al heb gemaakt, heb ik dit seizoen al wel een aantal stappen gezet die ik wílde maken."

Een gevestigde basisspeler worden is het volgende doel van de buitenspeler. "Ik ben opgegroeid in Stratum", doelt hij op de Eindhovense volkswijk. "Ik ben een echte jongen van de stad, altijd al supporter van PSV. Vroeger had ik posters van spelers op mijn kamer hangen. Ik herinner me nog die van Arouna Koné, Jefferson Farfán en Ibrahim Afellay. Dat ik jaren later nu ploeggenoot van hem ben, vind ik wel bijzonder. In die tijd was Farfán mijn grote voorbeeld. Een heel goede buitenspeler, ontzettend doelgericht." 

"Vroeger keek ik als klein jongetje op tegen de PSV’ers van toen", vervolgt Gakpo. "Nu word ík soms in de stad aangesproken door kinderen die een foto of een handtekening willen. Ik maak altijd tijd voor ze. Als je erover nadenkt, is het speciaal dat ik dat meemaak."

Poll

Hoort Gakpo al in de basis bij PSV?

(1164 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws