'Ajax krijgt minimum aantal kaarten voor Chelsea-uit en wacht beslissing UEFA af'

'Ajax krijgt minimum aantal kaarten voor Chelsea-uit en wacht beslissing UEFA af'

09-10-2019 21:26 Laatste update: 10-10-2019 10:09
58

Ajax wordt tijdens de uitwedstrijd in de Champions League bij Chelsea naar alle waarschijnlijkheid gesteund door maar 750 Amsterdamse supporters. Het Londense uitvak telt zo'n 3000 plaatsen, maar de lokale politie wil niet zo veel Ajacieden verwelkomen.

In eerste instantie leek het er op dat Ajax 833 kaarten ter beschikking zou krijgen, maar volgens Ajax Life is dat aantal nu naar beneden bijgesteld. Er worden 750 plekjes gereserveerd voor Amsterdamse fans, die dan op de eerste ring aan het veld plaats kunnen nemen. Het deel op de tweede ring, dat normaal gesproken ook ter beschikking van de bezoekende fans staat, wordt niet beschikbaar gesteld.

Wedden

Meer odds

Chelsea wilde zelf graag meer Ajacieden verwelkomen op Stamford Bridge, maar daar wil de Londense politie niet aan. Vanwege veiligheidsredenen zijn er dus maar 750 Ajax-fans welkom in het stadion en het is ook nog maar de vraag of die Ajacieden naar Londen af mogen reizen.

De UEFA is namelijk naar aanleiding van een aantal incidenten in het uitvak bij Valencia een onderzoek gestart en zou kunnen besluiten dat Ajax een wedstrijd zonder uitfans moet spelen. Daarom wacht de Amsterdamse club nog even met de start van de kaartverkoop voor Chelsea-uit.