Duitsland geeft voorsprong weg in vermakelijke oefenwedstrijd tegen Argentinië

09-10-2019 22:36
16

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Duitsland en Argentinië is in een gelijkspel geëindigd. Die Mannschaft pakte in de reprise van de WK-finale van 2014 een 2-0 voorsprong, maar moest lijdzaam toezien hoe de Argentijnen in de slotfase weer langszij kwamen.

De Duitsers misten een heleboel basisspelers, maar daar was in de eerste helft in Dortmund helemaal niets van te merken. Onze oosterburen vielen aan, kregen kans op kans en benutten er daar twee van. Serge Gnabry prikte na een voorzet vanaf rechts van dichtbij binnen, waarna Gnabry zelf over de rechterkant doorkwam en Kai Havertz in staat stelde om er 2-0 van te maken.

Argentinië, waar Ajacied Nicolas Tagliafico als linksback stond geposteerd en Lionel Messi nog steeds ontbrak, kwam er in het eerste halfuur niet aan te pas en mocht van geluk spreken dat het met twee tegentreffers de rust haalde. Marcel Halstenberg mikte een vrije trap namelijk op de lat. Tien minuten voor de rust zorgde Rodrigo de Paul voor het eerste Argentijnse teken van leven, maar hij raakte de paal.

Na de rust was de aanvalshonger van Duitsland wel gestild en kwam La Albiceleste wat beter in de wedstrijd. De eerste grote kans die de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni in de tweede helft kreeg ging er dan ook in. Lucas Alario kopte raak (2-1) en zorgde er daarmee voor dat de slotfase nog spannend werd, waarna invaller Lucas Ocampos de inhaalrace van de Argentijnen vijf minuten voor tijd completeerde met een van richting veranderd schot: 2-2.

De Zuid-Amerikanen kregen na de gelijkmaker zelfs nog kansen op de winnende, maar zo ver kwam het niet meer. Die Mannschaft speelt over vier dagen weer en treft dan Estland in het kader van de EK-kwalificatie. Argentinië oefent over vier dagen tegen Ecuador.