Babel pareert kritiek: 'Daardoor is hij dan slecht of goed, vind ik jammer'

Babel pareert kritiek: 'Daardoor is hij dan slecht of goed, vind ik jammer'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 07:32do 10-10-2019 om 07:32

Ryan Babel hoopt tegen Noord-Ierland zijn 61e interland voor het Nederlands elftal te spelen. De aanvaller ziet zichzelf als een echte teamspeler en vindt dat hij een belangrijke rol speelt in het team van Ronald Koeman en geeft aan dat statistieken niet alles zeggen.

Nadat Koeman aan het roer kwam bij Oranje speelde Babel veertien wedstrijden mee. Hierin scoorde hij vier doelpunten en gaf hij twee assists. In vergelijking met Memphis Depay blijft hij qua cijfers een stuk achter, maar Babel ziet zichzelf op andere vlakken als een belangrijke speler voor dit Nederland. "Tegenwoordig worden spelers nog meer beoordeeld op doelpunten en assists, vooral als je een aanvaller bent", begint hij tegen Voetbal International

"Maar ik kan me nog heugen dat vroeger, nog voordat ik doorbrak, er heel veel van je verwacht werd. Dat je spelers naast je beter kan maken. Dat je door bijvoorbeeld een bal goed vast te houden, goed samen kon spelen en je team beter kon maken", aldus de aanvaller. Hij ziet dat cijfers steeds belangrijker worden. "Dan wordt er gezegd: negen wedstrijden en maar twee keer gescoord en één assist. Daardoor is hij dan slecht of goed. Er wordt niet gekeken of hij uiteindelijk zijn team tijdens de wedstrijd goed heeft geholpen om te winnen."

Cristiano Ronaldo
"En heel vaak kennen ze de opdrachten die de trainer zijn spelers meegeeft niet. Persoonlijk vind ik het jammer dat het zo gaat", aldus Babel. "We kunnen niet allemaal Cristiano Ronaldo zijn die vijftig goals per seizoen maakt. Maar dat wil niet zeggen dat je dan per se onbelangrijk bent voor een elftal. In zijn algemeenheid ben ik tevreden over mijn inbreng."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws