Gehypete Mastour (21) zonder club: 'Ik had misschien voor Ajax moeten kiezen'

Gehypete Mastour (21) zonder club: 'Ik had misschien voor Ajax moeten kiezen'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 10:32do 10-10-2019 om 10:32

Laatste update: donderdag 10 oktober 2019 om 10:43do 10-10-2019 om 10:43

Hachim Mastour werd een grote toekomst voorspeld, was een regelrechte sensatie op het internet en zat op vijftienjarige leeftijd voor het eerst op de bank bij AC Milan. Anno 2019 zit de gehypete aanvaller echter zonder club. Mastour stelt achteraf dat hij vijf jaar geleden voor een transfer naar Ajax had moeten kiezen.

Toenmalig trainer Clarence Seedorf haalde Mastour op zestienjarige leeftijd bij de selectie van AC Milan. Lang daarvoor was hij al een internetsensatie door vlammende compilaties van zijn beste acties en trucs. "Laten we zeggen dat de mediahype mijn ontwikkeling niet heeft geholpen", vertelt Mastour aan Tuttomercatoweb. "Ik heb altijd hard getraind en me serieus gedragen, maar ik was nog heel jong."

"Kijk, ik heb een geweldige tijd gehad in Milaan. Het voelde als een familie. Maar misschien had ik beter voor een Europese club als Ajax kunnen kiezen. Zij waren geïnteresseerd en in Amsterdam had ik me in de luwte misschien beter kunnen ontwikkelen. Helaas hebben de grote verwachtingen mij beperkt."

Omdat hij niet aan de bak kwam bij Milan, verhuurde de Italiaanse grootmacht hem aan Málaga en PEC Zwolle. Dat liep twee keer uit op een fiasco: Mastour speelde nauwelijks. Inmiddels is hij clubloos. "Maar ik heb nergens spijt van. Ik neem alle ervaringen mee, ben nog jong en kan nog steeds voetballen. Bij een nieuwe club wil ik laten zien wat ik kan. In de komende dagen zal ik het beste project kiezen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws