'Hiddink, Blind en Advocaat... Dat was te gek voor woorden, waardeloos'

'Hiddink, Blind en Advocaat... Dat was te gek voor woorden, waardeloos'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 12:43do 10-10-2019 om 12:43

Johnny Rep heeft geen goed woord over voor de keuzes die de KNVB maakte tussen 2014 en 2017. In de periode tussen Louis van Gaal en Ronald Koeman belandde het Nederlands elftal in een grote dip en liep het twee eindrondes mis.

"Er zit sinds de aanstelling van Koeman een goede lijn in. Er werd eerst nog voor Guus Hiddink, Danny Blind en Dick Advocaat gegaan. Dat was te gek voor woorden, waardeloos. Er waren toen ook al genoeg goede spelers, maar het was los zand", zegt Rep tegenover NUsport.

De oud-aanvaller vervolgt: "Dat scheelt heel veel. En er zijn nu ontzettend goede spelers. Koeman kan wel twee elftallen opstellen. De mensen staan er weer achter, geloven er weer in. Het leeft weer. Dat scheelt zeker tegen Noord-Ierland in een volle Kuip. Nederland hoort er gewoon bij op het EK van volgend jaar."

Hoewel Rep wel content is met de prestaties van Koeman, geeft hij aan te waken voor onderschatting tegen Noord-Ierland. "Ze kleunen erin en kunnen ook wel aardig voetballen. Kijk maar naar Feyenoord, dat thuis knap won van FC Porto en vervolgens verloor bij Fortuna Sittard. Onderschatting is echt het grootste probleem in dit soort wedstrijden."

Poll

Wat wordt Nederland - Noord-Ierland?

(15775 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws