Arena heeft goed nieuws voor Ajax: 'AMF zonder gevolgen voor de grasmat'
Ajax voorafgaand aan het duel met Lille in de Arena

Arena heeft goed nieuws voor Ajax: 'AMF zonder gevolgen voor de grasmat'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 14:18do 10-10-2019 om 14:18

De Johan Cruijff Arena verwacht dat problemen met de grasmat door het Amsterdam Music Festival verleden tijd zijn. Vier dagen na het muziekfestival, op 23 oktober, speelt Ajax thuis tegen Chelsea in de Champions League, terwijl Feyenoord de 27ste op bezoek komt.

Twee jaar geleden leed de grasmat van de Arena hevig onder het AMF. Het veld werd hobbelig en overal waren bruine plekken te zien. Volgens het stadion is dat verleden tijd. Ook vorig seizoen ging het al goed. "Vorig jaar verliep het laten plaatsvinden van AMF probleemloos, zonder gevolgen voor de grasmat", bevestigt een woordvoerder aan Ajax Life.

"Ook dit jaar liggen er maximaal vierentwintig uur speciale platen met een ventilatiesysteem op de grasmat", legt de woordvoerder uit. "Daarnaast passen we het onderhoud van de mat iets aan, waardoor het gras iets minder hard groeit. De grasmat wordt verder vierentwintig uur per dag in de gaten gehouden via allerlei sensoren. Daardoor weten we precies wat het gras nodig heeft en kunnen we indien gewenst het onderhoud daarop aanpassen."

De Johan Cruijff Arena plaatste in september nog een nieuwe grasmat. Die voldoet voorlopig aan de verwachtingen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws