MVV-routiniers buiten selectie: Ik neem alleen spelers mee die ik kan gebruiken

MVV-routiniers buiten selectie: "Ik neem alleen spelers mee die ik kan gebruiken"

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 16:58do 10-10-2019 om 16:58

MVV-trainer Fuat Usta heeft schoon schip gemaakt in De Geusselt. Pieter Nys (foto) is al sinds 2015 een vertrouwd gezicht in Maastricht, maar is uit de selectie gezet voor de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur van vrijdagavond.

Nys kwam dit seizoen tot zes wedstrijden, waarvan twee als basisspeler, maar mag vrijdagavond een plekje op de tribune gaan zoeken. Die keuze is voortgekomen uit 'voetbaltechnische en -tactische redenen', benadrukt Usta in gesprek met De Limburger. "Iedereen moet nu knokken voor zijn plek. Vorige jaren was dat anders. Maar dat heb je met een brede selectie en zo gaat het in topsport." De dertigjarige Belg krijgt dan ook duidelijke raad mee van zijn trainer. "We zitten in een situatie dat iedereen in de spiegel moet kijken en bij zichzelf moet afvragen: wat doe ik ervoor en doe ik het allemaal goed?"

Nys' drie jaar jongere landgenoot Maxime Gunst, bezig aan zijn tweede seizoen in De Geusselt, kwam dit seizoen nog helemaal niet in actie en hoeft voorlopig ook niet op speeltijd te rekenen. "Ik neem alleen spelers mee die ik kan gebruiken", is het veelzeggende commentaar van Usta. "Op zijn positie heeft Maxime vier spelers voor zich."

MVV won twee van zijn negen wedstrijden tot nu toe en bivakkeert voorlopig op een negentiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag zal er om 20.45 uur worden afgetrapt tegen nummer twee SC Cambuur.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws