Ajax sluit nieuwe deal en zet 'volgende stap': Een succesformule

Ajax sluit nieuwe deal en zet 'volgende stap': "Een succesformule"

10-10-2019 19:13
58

Ajax heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Bleacher Report. Dat meldt de club donderdagavond. Bleacher Report is een Amerikaans mediabedrijf dat Turner Media als eigenaar heeft en één van de marktleiders in de Amerikaanse sportmedia is.

Ajax timmert hard aan de weg in Amerika en sloot woensdag al een overeenkomst met mediapartij ESPN. De club wil Amerika veroveren en hoopt dat onder meer met het aanbieden van unieke content te kunnen bewerkstelligen. Via de sociale kanalen van Bleacher Report Football zullen er beelden van Ajax te zien zijn.

'Hiermee zet Ajax de volgende stap in het bereiken van de Amerikaanse voetbalfan, door middel van unieke content. De samenwerking werd bekrachtigd op het hoofdkantoor van Bleacher Report in New York', schrijft Ajax op het digitale thuis.

"Bleacher Report is één van de meest vooraanstaande mediapartijen in Amerika. Zij creëren enorm goede content en hebben betrokken fans", laat algemeen directeur Edwin van der Sar weten op de clubsite.

"Deze samenwerking biedt voor Ajax veel perspectief als het gaat om bereiken van de huidige fanbase, maar ook het binden van nieuwe fans", vervolgt Van der Sar. "Het biedt partners eveneens de mogelijkheid om via dit platform te adverteren in de juiste doelgroep en zo samen nieuwe markten te veroveren. Eerder uitgevoerde concepten in combinatie met Bleacher Report hebben laten zien dat het een succesformule is."