'Manchester City wil Van Bronckhorst gaan plaatsen in Major League Soccer'

'Manchester City wil Van Bronckhorst gaan plaatsen in Major League Soccer'

10-10-2019 20:19 Laatste update: 20:38
22

Giovanni van Bronckhorst wordt in de toekomst mogelijk de nieuwe trainer van het Amerikaanse New York City FC. Dat meldt de Engelse boulevardkrant The Daily Mail. De organisatie van de City Football Group ziet in Van Bronckhorst een toekomstige trainer van de club, zo klinkt het.

Van Bronckhorst (44) tekende vorige maand een contract bij Manchester City, dat onderdeel uitmaakt van de City Football Group. Ook New York City is daar onderdeel van. Van Bronckhorst kreeg de kans om zich binnen de City Football Group te ontwikkelen als trainer. 

Momenteel wordt de Major League Soccer-club nog getraind door Domènec Torrent, de oude assistent van Pep Guardiola. De 57-jarige Spanjaard heeft nog een contract tot 2020 en loodste zijn ploeg naar de play-offs van de MLS.

The Daily Mail verwacht dat Torrent op het lijstje van diverse Europese clubs staat, nadat hij het beste seizoen in de clubgeschiedenis van New York City FC heeft gedraaid. Van Bronckhorst zou het dan van hem over kunnen nemen. Naar verluidt is de City Football Group enthousiast over de oud-trainer van Feyenoord. Van Bronckhorst vertrok vorig seizoen in Rotterdam. Hij was er vier jaar trainer.

New York City staat momenteel eerste in Amerika en heeft een voorsprong van zes punten op het Atlanta United van Frank de Boer.