Van der Vaart kan weinig met uitleg van Koeman: Het is niet helemaal waar

Van der Vaart kan weinig met uitleg van Koeman: "Het is niet helemaal waar"

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 20:54do 10-10-2019 om 20:54

Rafael van der Vaart kan weinig met de uitleg van Ronald Koeman, die verklaarde waarom niet Donny van de Beek, maar Marten de Roon speelt tegen Noord-Ierland. Koeman kiest voor 'koppeltjes' en zette Van de Beek wederom op de bank bij Oranje.

"Wijnaldum en Memphis wil ik niet uit elkaar halen, net zo goed als dat ik kies voor Bergwijn en Dumfries aan de rechterkant", zei Koeman tegen de NOS. "Waarom functioneert Frenkie de Jong heel erg goed? Omdat Marten de Roon tactisch de juiste keuzes maakt en goed positie kiest. Dat is de reden. Donny is meer iemand die ook weggaat. Dat moeten we niet hebben, met alle respect."

"Het is geen vergelijking", reageert Van der Vaart. "Deze wedstrijd win je ook mét De Roon. Het is voor Donny heel vervelend, maar Koeman houdt vast aan zijn opstelling en wil niet teveel veranderen. We hadden gehoopt op Van de Beek, maar je weet dat hij voor De Roon kiest."

Koeman vindt dat De Jong beter speelt met De Roon om hem heen. Van der Vaart: "Het is niet helemaal waar. We hebben ook vaak gezien dat De Jong beter ging spelen wanneer De Roon gewisseld werd. Dus het is een beetje onzin. Ik snap hem wel. Hij wil stabiliteit en als het niet loopt, komt Van de Beek erin."

"Die hebben bijna alleen maar samengespeeld", vult Pierre van Hooijdonk aan over De Roon en De Jong. "Als ze nooit met iemand anders spelen zullen we niet weten hoe dat gaat."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws