Nederland door het oog van de naald in De Kuip: 'Ik heb niet gewanhoopt'

Nederland door het oog van de naald in De Kuip: 'Ik heb niet gewanhoopt'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 22:57do 10-10-2019 om 22:57

Noord-Ierland zorgde voor een schokgolf in De Kuip, maar Virgil van Dijk maakte zich geen moment druk. Na de onverwachte 0-1 van de Noord-Ieren stond Oranje op en werd het uiteindelijk alsnog 3-1.

"Of ik heb gewanhoopt? Eerlijk gezegd niet", zegt Van Dijk tegen de NOS. "Het is jammer dat we zo'n tegendoelpunt krijgen, maar hoe we daarna hebben gereageerd is fantastisch. We bleven geduldig en zoeken. Natuurlijk ging niet alles even goed, maar we hebben onszelf wel beloond voor de tweede helft."

Van Dijk probeerde Oranje op te peppen na de tegengoal. "Je probeert iedereen rustig te houden en op te jutten om door te blijven gaan. Die kansen zullen komen. Je zag dat het ook gebeurde. We hebben verdiend gewonnen, maar het was wel billenknijpen."

Noord-Ierland kwam niet naar Rotterdam voor de schoonheidsprijs en bleef de hele wedstrijd met elf man op eigen helft staan. "Dat hadden we zeker verwacht. We hebben de wedstrijd van Noord-Ierland tegen Duitsland geanalyseerd. Ze geven nooit op en zetten veel druk. Je moet daar doorheen durven spelen. In de eerste helft deden we dat te traag, maar in de tweede helft beter. Als je 0-1 achter komt kunnen de zenuwen erin kruipen, maar we hebben uitstekend gereageerd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws