België met negenklapper officieel geplaatst voor EK, Polen dankt Lewandowski

België met negenklapper officieel geplaatst voor EK, Polen dankt Lewandowski

10-10-2019 23:47
42

België heeft zich als eerste land officieel geplaatst voor het EK van 2020. Onze zuiderburen hadden daar een overwinning op San Marino voor nodig en slaagden duidelijk in die opzet, want de voetbaldreumes werd met liefst 9-0 opzij gezet.

Groep I
Dankzij een 9-0 zege op San Marino is België zeker van deelname aan het EK van 2020. Nummer drie Cyprus heeft nu een achterstand van elf punten op de Belgen, die daardoor niet meer in te halen zijn. Doelpuntenmakers voor de Rode Duivels waren Romelu Lukaku (2), Nacer Chadli, Toby Alderweireld, Youri Tielemans, Christian Benteke, Yari Verschaeren, Timothy Castagne en Cristian Brolli (eigen goal).

Rusland lijkt zich samen met België te gaan kwalificeren voor het eindtoernooi van volgend jaar. Een 4-0 overwinning op Schotland zorgt ervoor dat de Russen nu acht punten voor staan op het al eerder gememoreerde Cyprus, dat Kazachstan met 2-1 klopte. Dat gat lijkt met nog drie wedstrijden te gaan lastig te overbruggen voor de Cyprioten. Artem Dzyuba bracht Rusland met twee goals in veilige haven, terwijl ook Magomed Ozdoev en Aleksandr Golovin scoorden.

Groep G
Polen heeft op bezoek bij Letland gedaan wat het moest doen. Topspits Robert Lewandowski verzorgde de gehele Poolse productie in Riga (0-3) en hield zijn ploeg daarmee aan de leiding in de poule, waar Oostenrijk met drie punten achterstand volgt als nummer twee.

Het Alpenland won na een 1-0 achterstand met 3-1 van Israel en lijkt met Noord-Macedonië en Slovenië te gaan uitvechten wie tweede wordt. Die twee landen staan immers twee punten achter op de Oostenrijkers.

Groep E
Ook in groep E is er nog niets beslist. Kroatië (dertien punten) en Slowakije (tien punten) hebben de beste papieren en de koploper deed de beste zaken met een 3-0 zege op Hongarije. Slowakije liet in eigen huis na om van Wales te winnen (1-1), waardoor de Welshmen met een wedstrijd minder op drie punten van de tweede plaats staan. Ook Hongarije maakt nog kans op EK-kwalificatie, want dat land staat derde met één punt achterstand op de Slowaken.

Alle uitslagen:
Kazachstan – Cyprus 1-2
Wit-Rusland – Estland 0-0
Oostenrijk – Israël 3-1
België – San Marino 9-0
Kroatië – Hongarije 3-0
Letland – Polen 0-3
Noord-Macedonië – Slovenië 2-1
Rusland – Schotland 4-0
Slowakije – Wales 1-1