'Nightmare finish' in De Kuip: Noord-Ierse media zitten helemaal stuk na nederlaag

11-10-2019 00:30 Laatste update: 00:40
97

De media in Noord-Ierland zitten stuk na de ontluisterende nederlaag tegen Nederland, dat voor eigen publiek een blamage wist te voorkomen. De Noord-Ieren mochten na 75 minuten hopen op een stunt van jewelste, maar werden na een knotsgekke slotfase alsnog teruggestuurd met een nederlaag: 3-1. De verslagenheid is gigantisch in Noord-Ierland.

'Nederland heeft Noord-Ierland op de meest gruwelijke manier verslagen', schrijft The Belfast Telegraph. 'Josh Magennis bezorgde de bezoekers na 75 minuten de voorsprong, waardoor Noord-Ierland mocht dromen van een stunt. Helaas mocht het niet zo zijn. Memphis Depay plaveide de weg richting een hartverscheurende dubbelslag in blessuretijd: Luuk de Jong en Memphis maakten uiteindelijk 3-1 voor de opgeluchte thuisploeg.'

Oranje had geen antwoord op de defensieve speelwijze van Noord-Ierland. 'Dit was het Nederland dat Duitsland met 2-4 versloeg en negen van de laatste elf thuiswedstrijden heeft gewonnen. In de eerste helft waren het net voetgangers die continu van de ene naar de andere kant speelden en niet in staat waren om de defensie te doorbreken.'

The Belfast News Letter noemt het een 'hartverscheurende' nederlaag. 'Noord-Ierland droomde van een overwinning door de goal van Josh Magennis, een overwinning die ongetwijfeld tot hun beste prestaties ooit zou behoren, maar uiteindelijk viel het uit elkaar.'

'Het was kwaadaardig en wreed voor Noord-Ierland, dat negentig minuten dapper heeft gevochten en een punt mee leek te nemen waardoor ze in de race zouden blijven voor EK-kwalificatie. In plaats daarvan eindigden ze de avond als derde in Groep C, met net zoveel punten als Nederland en Duitsland, die beiden een wedstrijd minder hebben gespeeld en het volgende maand opnemen tegen Noord-Ierland.'

De Ierse FA noemt de nederlaag eveneens hartverscheurend. Oranje rammelde lang aan de poort, maar het was Noord-Ierland dat verrassend op 0-1 kwam in De Kuip. 'De 3500 meegereisde fans werden in vervoering gebracht. Mochten we dromen van een sensationele overwinning? Helaas mocht het niet zo zijn. Nederland maakte binnen vijf minuten gelijk. De harten van de Noord-Ieren werden in de tweede minuut van de blessuretijd gebroken. Het zag er lang, heel lang naar uit dat het een avond om nooit te vergeten zou worden voor Noord-Ierland, maar uiteindelijk werd het een avond die we zo snel mogelijk willen vergeten.'

'Noord-Ierland wankelde en had moeite met Nederland', schrijft The Irish Times. 'Wijnaldums kopbal werd van de lijn gehaald en vervolgens scoorde Noord-Ierland bij het eerste schot op doel.'

'De Ligt werkte dramatisch weg en ook Daley Blind faalde. Dallas gaf een voorzet en Magennis kopte binnen. Het zorgde voor momenten van geestelijke verwardheid bij de 3500 meegereisde supporters en voor een schok bij de Oranje-fans. Het duurde helaas maar vijf minuten. Donyell Malen's voorzet bereikte Memphis, die de simpele taak had om de bal achter Peacock-Farrell te punteren. In de blessuretijd ging het helemaal mis voor Noord-Ierland.'