Plek in EK-selectie op het spel: 'Laten zien aan Koeman en aan heel Nederland'

Plek in EK-selectie op het spel: 'Laten zien aan Koeman en aan heel Nederland'

Gepubliceerd: vrijdag 11 oktober 2019 om 06:39vr 11-10-2019 om 06:39

Laatste update: vrijdag 11 oktober 2019 om 06:54vr 11-10-2019 om 06:54

Justin Kluivert wil tijdens het EK 2020, dat door de overwinning van Oranje op Noord-Ierland een stuk dichterbij is gekomen, weer deel uitmaken van het 'grote' Nederlands elftal. De AS Roma-aanvaller moest zich deze periode melden bij Jong Oranje, terwijl hij in september nog als vervanger van Steven Bergwijn bij de selectie van Ronald Koeman werd gehaald.

Kluivert heeft in Rome een basisplaats, maar moet Koeman nog overtuigen van een vaste plek in de Oranje-selectie. "Het is aan mij om te laten zien dat ík de voorkeur moet hebben. Ik heb wel in mijn hoofd dat ik het EK wil halen. Het maakt niet uit hoe. Linksom of rechtsom", zegt de buitenspeler in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Dat Kluivert zich nu weer bij Jong Oranje moet melden, kan als een teleurstelling voor hem voelen. "Zo kun je het zien. Maar ik ben wel iemand die nooit negatief naar dingen kijkt. Jammer dat ik er niet bij zit, maar de wedstrijd tegen Jong Portugal is een prachtig topduel. Ik kijk ernaar uit om me te laten zien. Niet alleen aan Koeman, aan heel Nederland", aldus Kluivert.

Poll

Kluivert in Oranje met het EK?

(907 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws