Koeman over De Ligt: Gebeurt nu twee keer en dat is iets wat misschien niet kan

Koeman over De Ligt: "Gebeurt nu twee keer en dat is iets wat misschien niet kan"

11-10-2019 07:30
103

Ronald Koeman staat ook na de zeer moeizaam gewonnen wedstrijd tegen Noord-Ierland achter zijn plan om met Marten de Roon in de Oranje-basis te beginnen. De bondscoach kreeg kritiek te verwerken vanwege de keuze voor de defensief ingestelde De Roon.

"Ik heb niet het gevoel dat ik iets anders had moeten doen", zei Koeman na afloop bij de NOS. "Ik geloof niet dat we in de eerste helft met een ander middenveld beter hadden gespeeld, of meer kansen hadden gecreëerd. De Roon heeft ook een aantal goede situaties gehad waarbij hij een overtreding maakt of een bal onderschept. Dit was het plan, en eigenlijk hadden we niet verwacht dat we achter zouden komen."

Koeman was niet te spreken over de Noord-Ierse speelwijze. "Het is eigenlijk schandalig voetbal wat ze spelen. Dat mag. Ze halen het maximale uit hun kwaliteiten en daar heb ik wel respect voor. Maar het is verschrikkelijk om naar te kijken."

De bondscoach werd ook gevraagd naar de huidige periode van Matthijs de Ligt, die het in Italië niet altijd makkelijk heeft en na Duitsland (handsbal) nu ook tegen Noord-Ierland met geschutter in de defensie aan de basis van een tegengoal stond. "Dat kan een keer gebeuren. Het gebeurt nu twee keer en dat is iets wat misschien niet kan. Maar dat gebeurt weleens."