Van der Sar: 'Commercieel is VS perfect, maar Marc ziet hem liever bij Oranje'

Van der Sar: 'Commercieel is VS perfect, maar Marc ziet hem liever bij Oranje'

11-10-2019 09:06
59

Algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar is bezig aan een tour in de Verenigde Staten en sprak met Sports Illustrated over de interlandtoekomst van Sergino Dest. Vanuit commmercieel oogpunt zou een keuze voor de VS beter zijn, zegt Van der Sar.

Ajax is druk bezig om de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt te veroveren, zo bleek onlangs al middels diverse krantenadvertenties. "Vanuit commercieel oogpunt zou Amerika perfect zijn", zegt Van der Sar op de Amerikaanse televisie. "Maar mijn directeur voetbalzaken Marc Overmars ziet hem weer liever voor Nederland kiezen, omdat dat minder reisuren betekent."

Wedden

Meer odds

"Het is aan hem, hij heeft goede mensen om zich heen. Hopelijk voor jullie zien jullie hem vaker, maar voor ons maakt het niet uit", aldus Van der Sar, die vindt dat Dest geen overhaaste beslissing moet nemen. "Hij moet een stapje terug doen en rust nemen. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld en aandacht gekregen. Hopelijk maakt hij de goede keuze. Ik sprak na de wedstrijd tegen Valencia met hem, en ik denk dat hij nog geen keuze heeft gemaakt."