PSV kreeg nul op rekest van Belgische sensatie: 'Besloten om het niet te doen'

PSV kreeg nul op rekest van Belgische sensatie: 'Besloten om het niet te doen'

11-10-2019 09:03
42

Yari Verschaeren is de toekomst van het Belgische voetbal. Dat stelt bondscoach Roberto Martinez na België - San Marino (9-0), waarin de Anderlecht-jonkie (18) zijn eerste interlandgoal maakte. In het verleden had PSV belangstelling voor hem.

Verschaeren mocht donderdagavond tegen San Marino aanleggen vanaf de penaltystip en faalde niet. "Yari doet me glimlachen. Hij is de toekomst van het Belgische voetbal", reageert Martinez bij Het Laatste Nieuws. "Het niveau dat Yari bracht in de wedstrijd was ongelooflijk. Technisch is hij een 'outstanding' voetballer. Hij viel met lef in, voelde de wedstrijd. Yari is een voetballer waar je opgewonden van geraakt."

Enkele jaren geleden was PSV nog in de markt voor Verschaeren. "Ik was vijftien toen PSV interesse toonde", onthult de vaste waarde van Anderlecht in HUMO. "Ik ben er een kijkje gaan nemen, maar heb besloten om het niet te doen. Ik was gelukkig bij Anderlecht en zag geen reden om te vertrekken. Ik kende ook de voorbeelden van al die jeugdtalenten die ooit waren vertrokken, maar het nooit hebben waargemaakt."