'Real Madrid ziet vraagprijs Modric-opvolger Eriksen met 225 miljoen euro dalen'

'Real Madrid ziet vraagprijs Modric-opvolger Eriksen met 225 miljoen euro dalen'

11-10-2019 09:18
54

Real Madrid is serieus in de markt voor Christian Eriksen. Dat herhaalt Marca vrijdag. Het staat vast dat de Deense spelmaker binnen afzienbare tijd Tottenham Hotspur verlaat.

Eriksen zit in zijn laatste contractjaar en heeft een nieuwe aanbieding van Spurs naast zich neergelegd. Een vertrek lijkt daardoor onvermijdelijk. In de winterse transferperiode zou Tottenham-voorzitter Daniel Levy bereid zijn om te onderhandelen vanaf een bod van 20 tot 25 miljoen euro, zodat Eriksen in elk geval niet gratis de deur uitloopt.

De relatief kleine transfersom heeft de interesse van Real Madrid nog meer gewekt, meldt Marca. De Spaanse grootmacht weet dat Eriksen graag in Estadio Santiago Bernabéu wil spelen. Bovendien is Real al langer geïnteresseerd. Eriksen bleek echter niet haalbaar, omdat Spurs eerst 250 miljoen euro eiste. Die vraagprijs is dus met 225 miljoen euro gezakt.

De beleidsbepalers van Real Madrid zien Eriksen als een potentiële opvolger van Luka Modric. Blijft een akkoord in januari uit, dan wordt het project waarschijnlijk opgeschoven naar de zomer. Het is onduidelijk wat de Madrileense belangstelling voor Eriksen betekent voor Donny van de Beek, die ook nog steeds op het lijstje staat.