Fer nam boodschap Van Bronckhorst niet aan: 'Weet nu dat hij gelijk had'

Fer nam boodschap Van Bronckhorst niet aan: 'Weet nu dat hij gelijk had'

Gepubliceerd: vrijdag 11 oktober 2019 om 12:33vr 11-10-2019 om 12:33

Terugkeren bij Feyenoord voelde voor Leroy Fer als thuiskomen. De middenvelder (29) maakte na een afwezigheid van acht jaar zijn rentree in Rotterdam-Zuid. Fer merkt dat er weinig veranderd is in De Kuip.

"Van de teammanager tot de secretaresse, het zijn allemaal dezelfde mensen als toen", zegt Fer in het Feyenoord Magazine. "Zij hebben mij zien weggaan en ze zijn er nu nog steeds. Dat zijn de mensen die echt van de club houden. Als zij je dan met open armen ontvangen, is dat heerlijk. Dat maakt Feyenoord voor mij echt thuis."

Fer speelde in zijn eerste periode bij Feyenoord samen met Giovanni van Bronckhorst. Fer ging toen als de bliksem, maar Van Bronckhorst probeerde hem met beide benen op de grond te houden door hem te waarschuwen voor mindere periodes. Hij trok zich er weinig van aan. "Ik weet nu dat Gio gelijk had. De tegenslag kwam zelfs al in het seizoen erop, toen we met Feyenoord als zevende eindigden", doelt Fer op het seizoen 2008/2009.

"Georginio Wijnaldum, Diego Biseswar en ik deden het goed als talent, maar Feyenoord verwachtte meer van onze selectie. Ook van ons, jongens van achttien, negentien jaar, werd verwacht dat we de boel op sleeptouw namen", zegt Fer.

"Op dat moment hadden we ook spelers in de groep als Van Bronckhorst, Roy Makaay, Kevin Hofland, Tim de Cler en Denny Landzaat, die toen van de leeftijd waren die ik nu heb – of nog ouder. Voor ons als jonge jongens was het gewoon: gehoorzamen en doen wat je werd verteld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws