Ajax veranderde scoutingplan: We hadden wat anders nodig

Ajax veranderde scoutingplan: "We hadden wat anders nodig"

11-10-2019 12:54
118

Edwin van der Sar is onder de indruk van Ajax-aanwinst Edson Álvarez. De Mexicaan werd in eerste instantie gehaald als opvolger voor Matthijs de Ligt, maar speelt nu op het middenveld. Van der Sar vertelt dat Ajax bewust is gaan scouten in Zuid-Amerika.

"Vier á vijf jaar geleden hadden we veel spelers uit Scandinavië", zegt Van der Sar bij het Amerikaanse Sports Illustrated. "Maar we hadden wat anders nodig. We hebben onze scouting meer gericht op Zuid-Amerika: Colombia (Davinson Sánchez, Mateo Cassierra, red.), Brazilië met David Neres, Argentinië met Nicolas Tagliafico. Mexico was de volgende stap."

"We zochten een vervanger voor Matthijs de Ligt. Álvarez speelde in de verdediging, maar toen hij bij ons op de radar stond, speelde hij veel op het middenveld. Hij heeft een goede indruk gemaakt", zegt Van der Sar.

"Hij scoorde in de kwalificatiewedstrijd én in de eerste groepswedstrijd (tegen OSC Lille, red.). Voor ons is het een geweldige aankoop, die zich goed kan ontwikkelen in ons team."