Wenger maakt vergelijking met Overmars: Ongelooflijk veel snelheid en kracht

Wenger maakt vergelijking met Overmars: "Ongelooflijk veel snelheid en kracht"

11-10-2019 13:11
16

Arsène Wenger spreekt bij beIN Sports mooie woorden over Manchester City-aanvaller Raheem Sterling. Wenger vergelijkt de Engelse international met Marc Overmars.

Wenger denkt echter niet dat Sterling in een rijtje met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo past. "Op dit moment zou ik zeggen van niet. Je moet daar altijd mee oppassen. Ik hou van Sterling, maar als je het over deze spelers hebt, praat je over vijftig goals per seizoen voor tien seizoenen lang", zegt Wenger. "Ik denk niet dat hij op dat niveau zit, maar hij is wel een van de prominente spelers in de Premier League, een van de beste competities in Europa."

"Toen hij nog jong was vond ik al dat hij ongelooflijk veel snelheid en kracht had", zegt Wenger. "Hij en Leroy Sané zijn de hardste werkers in de competitie. Hij is zo snel op de eerste twee meters, hij doet me denken aan Marc Overmars. Hij is niet te stoppen. Wat Sterling vroeger niet had was rust in zijn afronding, maar dat heeft hij nu wel. Hele snelle spelers willen soms te snel afronden. Dat is wat hij verbeterd heeft."

"Hij heeft zelfvertrouwen, maar toch mist hij nog wat dingen. Zijn omschakeling kan nog beter, maar het is een exceptioneel talent dat bij iedereen schade kan aanrichten", besluit Wenger.