De Boer spreekt over Luuk de Jong en De Ligt: Een heel rare actie

De Boer spreekt over Luuk de Jong en De Ligt: "Een heel rare actie"

11-10-2019 13:47
61

Ronald de Boer hoopte dat Luuk de Jong het winnende doelpunt zou maken tegen Noord-Ierland. De spits heeft bij Sevilla nog niet gescoord, maar was donderdag goud waard voor Oranje. De Jong viel na de 0-1 van Noord-Ierland in en maakte in blessuretijd het winnende doelpunt.

"Hij scoorde bij PSV regelmatig, maar sinds hij naar Sevilla is gegaan lukt het maar niet", zei De Boer donderdagavond bij Pauw. "Een paar dagen geleden tegen FC Barcelona heeft hij vier kansen om zeep geholpen. Dat werd hem een beetje verweten."

"Er was veel kritiek, terwijl hij niet eens zo slecht speelde. Hij had pech. Je gunt het hem, omdat ik hem ook een leuke persoonlijk vind. Hij staat altijd klaar voor de camera, maar ook vanwege de arbeid die hij levert. Je gunt het zo'n jongen. Ik ben er blij mee. Het was ook een heel belangrijke goal."

De Ligt
De Boer is minder enthousiast over Matthijs de Ligt, die bij de 0-1 van Noord-Ierland tot twee keer toe in de fout ging. Eerst werkte hij een bal slecht weg, om daarna een kopduel te verliezen van Josh Magennis. "Het was een heel raar moment van Matthijs. Bij Ajax was hij een rots in de branding. Hij was achttien, maar leek een kerel van dertig. Hij ging daarvoor ook in de fout."

"Daarna ging hij met z'n hand naar de bal bij het kopduel. Dat verwacht je niet. Hij was zo stabiel. Je ziet toch dat een andere omgeving wat doet. Het is een beetje onzekerheid. Hij probeerde de tegenstander in verwarring te brengen ofzo, maar het was natuurlijk een heel rare actie."