Bayern-spelmaker enthousiast: 'Onze filosofie komt overeen met Ajax en Barça'

Bayern-spelmaker enthousiast: 'Onze filosofie komt overeen met Ajax en Barça'

11-10-2019 16:32
24

Thiago Alcântara is aan zijn zevende seizoen bezig bij Bayern München, maar hij heeft het nog altijd uitstekend naar zijn zin in de Allianz Arena. De 28-jarige Spanjaard roemt de filosofie van Der Rekordmeister, die volgens hem vergelijkbaar is met die van FC Barcelona en Ajax.

"Bayern is een grote club met een centrale filosofie", zegt Thiago, die in 2013 in het kielzog van trainer Pep Guardiola overkwam van Barça, op de clubsite. "Dat is belangrijk. Neem Ajax: ze hebben hun eigen cultuur sinds Johan Cruijff. Barcelona adopteerde die filosofie onder Cruijff en beide clubs werken al decennialang volgens hetzelfde idee."

De middenvelder ziet een vergelijkbare filosofie bij de Bundesliga-grootmacht. "Bayern vertegenwoordigt een grote familie, dat is uniek. En wij hebben het laatste decennia onze eigen filosofie gehad, die overeenkomt met die van Barcelona en Ajax. We willen het spel dicteren met de bal. We zouden moeten zoeken naar spelers die in dat plaatje passen. Ook is het belangrijk om dat in de jeugdopleiding na te streven."

Thiago sluit niet uit dat hij zijn loopbaan afsluit bij Bayern. "Beide partijen moeten die beslissing nemen. Ik voel mij fantastisch, mijn familie is gelukkig. De kwaliteit van leven is ongelooflijk goed in München, dus waarom niet?"