Liverpool-talent voor twee weken geschorst na beledigen van Spurs-spits Kane

Liverpool-talent voor twee weken geschorst na beledigen van Spurs-spits Kane

11-10-2019 18:04 Laatste update: 18:12
18

Liverpool-talent Harvey Elliott is door de FA voor twee wedstrijden geschorst nadat hij in een video Tottenham Hotspur-spits Harry Kane belachelijk maakte. Het was een video van na de Champions League-finale van vorig jaar, die Liverpool met 2-0 won van Spurs.

Elliott was destijds nog geen speler van Liverpool, maar wordt toch bestraft door de FA. In de video deed hij Kane na en daarbij gebruikte hij een aantal scheldwoorden, deed hij zichzelf voor als een gehandicapte en die beelden plaatste hij vervolgens op Snapchat. Elliott zag het als een onschuldig dolletje richting de spits van Spurs, maar de FA besloot het incident te onderzoeken.

Elliott bood nadat de video uitlekte zijn excuses aan, maar volgens de FA was dat niet genoeg. "Het is duidelijk dat de speler probeerde om Harry Kane na te doen op een denigrerende en beledigende manier", zo valt er te lezen op de website van de Engelse voetbalbond. De Liverpool-speler kreeg een schorsing van twee weken en een geldboete van omgerekend ongeveer 400 euro.

Elliott kwam afgelopen zomer over van Fulham en maakte tegen MK Dons zijn debuut voor Liverpool. Door de schorsing mist hij de wedstrijd tegen grote rivaal Manchester United.