Onbegrip over ontslag Van Gaal bij United: 'Ze willen snel prijzen winnen'

Onbegrip over ontslag Van Gaal bij United: 'Ze willen snel prijzen winnen'

11-10-2019 18:43 Laatste update: 18:46
17

Marouane Fellaini vindt dat zijn oude club Manchester United coaches als José Mourinho en Louis van Gaal veel te snel heeft ontslagen. Volgens de Belg waren het uitstekende coaches, die meer tijd hadden verdiend bij de club.

Fellaini verliet United in januari om in de Chinese competitie voor Shandong Luneng te gaan spelen, maar volgt zijn oude team nog wel. "Ze brachten met Mourinho een van de beste trainers ter wereld naar de club en hij wilde van United een echt team maken", vertelt de Belg in gesprek met The Telegraph. "Maar toen ontsloegen ze hem. Het is niet makkelijk om een team neer te zetten in korte tijd, daar heb je meer dan twee jaar voor nodig", steunt hij zijn oude coach.

"Ik weet niet wat ze gaan doen met Solskjaer, maar als het aan mij ligt heb je tijd nodig om spelers te ontwikkelen en prijzen te winnen. Mourinho deed het in zijn eerste jaar al fantastisch, hij ontwikkelde het team en won prijzen. Oké, het tweede seizoen was wat minder, maar hij probeerde alles en deed alles om zijn team te helpen", toont de middenvelder zijn begrip.

Fellaini speelde ook onder Louis van Gaal bij United, maar ook de Nederlandse coach werd ontslagen. "Ze haalden Van Gaal naar de club, gaven hem twee jaar en we begonnen prijzen te winnen, maar ze besloten hem te ontslaan omdat ze sneller prijzen wilden winnen. Een manager als Van Gaal is tactisch erg sterk en heeft veel ervaring, maar toch ontsloegen ze hem", aldus Fellaini.