Simeone ziet 'toekomstige Gouden Bal-winnaar': 'Met niemand te vergelijken'

Simeone ziet 'toekomstige Gouden Bal-winnaar': 'Met niemand te vergelijken'

11-10-2019 19:30
26

Atlético Madrid-coach Diego Simeone denkt dat João Félix binnen twee jaar op het 'Gouden Bal-niveau' zit. De coach heeft hoge verwachtingen van de Portugees, die afgelopen zomer voor maar liefst 126 miljoen euro overkwam van Benfica.

Al snel wordt de vergelijking gemaakt met Real Madrid, dat de portemonnee trok om de Belg Eden Hazard binnen te halen. "Hij kostte 126 miljoen, maar Félix is niet te vergelijken met Hazard", vertelt Simeone in het radioprogramma El Larguero van Cadena SER. "Hazard is bijna dertig jaar oud (pas 28, red.) en Félix is pas negentien."

Félix leidde Benfica vorig seizoen naar het kampioenschap in Portugal en wordt in Madrid gezien als de opvolger van Antoine Griezmann, die vertrok naar Barcelona. "Hij is nog maar negentien, maar ik denk dat het goed is dat hij nu al speelt met spelers die meer ervaring hebben", vervolgt Simeone. "Zijn inzicht is met dat van niemand te vergelijken. Griezmann haalde op 26-jarige leeftijd voor het eerst zijn topniveau en won toen bijna de Gouden Bal. Hopelijk kan Félix in twee of drie jaar op dat niveau zitten."