Forse tegenvaller voor Oranje: Memphis haakt af voor duel met Wit-Rusland

Forse tegenvaller voor Oranje: Memphis haakt af voor duel met Wit-Rusland

11-10-2019 20:10 Laatste update: 20:25
102

Het Nederlands elftal kan zondag in het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland niet beschikken over Memphis Depay. De aanvaller van Olympique Lyon is afgehaakt met bovenbeenklachten, meldt de KNVB. Bondscoach Ronald Koeman roept geen vervanger op.

Daardoor reist Oranje zaterdag met 22 spelers af naar Minsk. Ryan Babel, Steven Bergwijn, Steven Berghuis, Donyell Malen, Quincy Promes en Luuk de Jong blijven over als aanvallende opties voor Koeman. Memphis is momenteel de grote man bij Nederland. Ook donderdag in De Kuip was hij nog van grote waarde. De oud-speler van PSV en Manchester United opende de score tegen de stugge Noord-Ieren en maakte in de slotfase de 3-1. 

Daarmee was de 25-jarige Memphis betrokken bij 21 van de 34 goals die Oranje maakte onder Koeman (11 assists, 10 goals). In de EK-kwalificatiereeks staat de teller reeds op zes goals en zeven assists.

Oranje en Wit-Rusland trappen zondag om 18.00 uur Nederlandse tijd af in de EK-kwalificatie. De equipe van Koeman gaat door de overwinning op Noord-Ierland aan kop in groep C met twaalf punten uit vijf duels.