Van de Looi roemt Jong Oranje-drietal: 'Hij doet zomaar mee op dit niveau...'

Van de Looi roemt Jong Oranje-drietal: 'Hij doet zomaar mee op dit niveau...'

Gepubliceerd: vrijdag 11 oktober 2019 om 21:42vr 11-10-2019 om 21:42

Erwin van de Looi prijst zich gelukkig met het aanwezige talent bij Jong Oranje. De bondscoach prijst ook de 'geweldige mentaliteit' van zijn spelers tijdens de moeizame 4-2 zege op Jong Portugal.

"Ik vond Portugal voor rust echt de bovenliggende partij", zegt Van de Looi tegen FOX Sports. "We maakten de verkeerde keuzes. Na rust was het wel wat beter, maar het bleef een gevecht, we bleven het lastig houden. Uiteindelijk denk ik dat we met individuele kwaliteiten de wedstrijd naar ons toegetrokken hebben."

Van de Looi zag dat individuele klasse het verschil maakte. Tien minuten voor tijd kon het bij een 2-2 stand nog alle kanten op. "Zij hebben geweldig goede spelers, maar die hebben wij gelukkig ook. Calvin (Stengs, red.) was geweldig vandaag, Cody (Gakpo, red.) viel goed in en we hebben een goaltjesdief met Myron (Boadu, red,)."

"Hij is zo koel voor de goal en zo gevaarlijk in de diepte. Dat heeft hij bij AZ ook al heel veel laten zien, maar dat hij op dit niveau zomaar meedoet… Hij heeft die gave om gewoon te scoren, dat is echt een talent", besluit Van de Looi zijn lofzang over de spits van AZ.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws