Mulder: Op dit moment zou dat iemand als Klaas-Jan Huntelaar kunnen zijn

Mulder: "Op dit moment zou dat iemand als Klaas-Jan Huntelaar kunnen zijn"

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 09:44za 12-10-2019 om 09:44

Luuk de Jong is 'kandidaat nummer één' om pinchhitter van Oranje te zijn op het EK. Dat stelt Youri Mulder zaterdag in De Telegraaf. De Jong kwam donderdag in het veld tegen Noord-Ierland en bezorgde Oranje de overwinning in blessuretijd.

Scoren bij Sevilla lukt De Jong nog niet. "Met het oog daarop is deze goal bij Oranje goed voor zijn vertrouwen", zegt Mulder. Nu Memphis Depay is afgehaakt met een blessure en tegen Wit-Rusland niet mee kan doen is er een vacature ontstaan. Kan De Jong die invullen? "Ik vind dat hij voldoende kwaliteiten heeft voor een rol als basisspeler", zegt Mulder.

"Dat heeft Luuk bij PSV laten zien. Maar hij is wel een heel ander type spits dan waar Oranje de laatste tijd mee heeft gespeeld, dus ik verwacht niet dat Koeman in Wit-Rusland voor hem zal kiezen. Daar verwacht ik eerder een snelle en bewegelijke speler."

De Jong staat bij Sevilla in de basis, terwijl hij reservespeler is bij Oranje. "Eigenlijk zou een bondscoach voor deze rol een speler moeten selecteren, die dit ook bij zijn club doet. Op dit moment zou dat iemand als Klaas-Jan Huntelaar kunnen zijn", zegt Mulder.

"Sommige spitsen ligt het om een pinchhitter te zijn en andere helemaal niet. Pierre van Hooijdonk had het ook en ik denk dat Wout Weghorst het ook heel goed zou kunnen."

Poll

Niet De Jong, maar Huntelaar moet pinchhitter Oranje zijn

(1299 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws