'Voorbeeldprof' Van der Meyde: 'Op Chersonissos aan de cola en om 10 uur naar bed'

'Voorbeeldprof' Van der Meyde: 'Op Chersonissos aan de cola en om 10 uur naar bed'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 14:46za 12-10-2019 om 14:46

Als speler van Everton deed Andy van der Meyde alles wat God verboden had, maar als aanstormend talent leefde hij nog serieus voor zijn vak. Rond de eeuwwisseling werkte de toenmalig rechtsbuiten als speler van Ajax en FC Twente aan zijn grote doorbraak als profvoetballer.

Als jonge twintiger was Van der Meyde een serieuze prof, vertelt hij aan Panorama. "Toen lag mijn focus ook echt op het voetbal. Het is misschien nauwelijks voor te stellen na alles wat ik heb gedaan, maar voor mijn 21ste ben ik bijvoorbeeld nog nooit dronken geweest." De zeventienvoudig Oranje-international herinnert zich nog een teamuitje met FC Twente op Chersonissos. "Nam ik gewoon cola en lag ik om tien uur al in bed. Drinken deed me helemaal niks."

"Maar goed, dat heb ik later allemaal ingehaald...", vervolgt hij met een knipoog. Sinds zijn boek Geen Genade uitkwam, wordt Van der Meyde vooral geassocieerd met zijn uitspattingen in zijn Everton-tijd. "Mensen denken dat ik alleen maar gekke dingen heb gedaan, maar ik heb ook echt wel een hoog niveau gehaald. Anders kom je natuurlijk nooit bij Ajax en Oranje." De ex-buitenspeler kijkt dan ook met trots terug op zijn carrière. "Ik heb bij clubs gespeeld waar menig speler in Nederland een moord voor zou doen. Het is alleen jammer dat ik er, door al die verleidingen van buitenaf, niet alles uit heb kunnen halen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws