'Ik moest even wennen aan Rotterdam, een drukke stad en groter dan Eindhoven'

'Ik moest even wennen aan Rotterdam, een drukke stad en groter dan Eindhoven'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 15:52za 12-10-2019 om 15:52

Dante Rigo maakt zich alvast op voor een speciaal treffen: de twintigjarige Belg is door PSV verhuurd aan Sparta en neemt het op 2 november op tegen zijn eigenlijke werkgever. In dienst van de Eindhovenaren beleefde hij hét hoogtepunt uit zijn carrière tot nu toe.

Op 18 augustus 2018 nam PSV het in Zuid-Limburg op tegen Fortuna Sittard en leek het punten te laten liggen. Invaller Rigo besliste echter anders en schoot in de laatste minuut de winnende 1-2 binnen. "Een belangrijke goal en een belangrijk moment voor mij", blikt hij terug in gesprek met de PSV-site. "Ik wilde naar mijn medespelers rennen maar ook tegelijkertijd de fans zien. Dat zijn de momenten waar je voor leeft als voetballer."

2 november staat al enige tijd rood omcirkeld in zijn agenda. "Ik heb zin om mijn teamgenoten weer te zien. Het is altijd speciaal om met ze op het veld te staan." Rigo zal dan het shirt van Sparta dragen, de club waar hij zich nu al thuis voelt. "De kennismaking ging gemakkelijk en vlot. Ik pas voor mijn gevoel goed in de groep", stelt de jeugdinternational van België. "Ik moest even wennen aan Rotterdam. Het is een drukke stad en groter dan Eindhoven. Maar er is wel altijd wat te beleven. Ik voel me goed hier."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws