Koeman ziet ontbreken Depay als 'forse streep door de rekening': 'Te groot risico'

Koeman ziet ontbreken Depay als 'forse streep door de rekening': 'Te groot risico'

12-10-2019 17:31 Laatste update: 13-10-2019 14:28
67

Ronald Koeman heeft op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Wit-Rusland van zondagavond aangegeven dat het ontbreken van Memphis Depay hard aankomt bij Oranje. 

"Hij is niet fit genoeg. Het was een te groot risico", vertelt Koeman op de persconferentie, geciteerd door De Telegraaf. "Het is een forse streep door de rekening. Memphis is een speler met een hoog rendement. Die mis je altijd." Donyell Malen lijkt zijn logische vervanger, maar daar laat de coach zich nog niet uitgebreid over uit. "Malen is één van de logische oplossingen", gaf hij wel toe.

Matthijs de Ligt kan wel weer rekenen op een basisplaats. "Je hoeft daar niet heel veel over te praten. Hij krijgt bij mij het vertrouwen dat hij speelt. Het is een flinke omschakeling in de manier van spelen bij Juventus. Dat kan wat met het vertrouwen doen bij een speler", aldus Koeman. 

De verdediger begint zijn draai te vinden bij Juventus, maar zag er bij de 0-1 van Josh Magennis tegen Noord-Ierland niet al te best uit. "Er waren meerdere spelers bij betrokken. Ik zie het niet als een probleem", sluit de bondscoach af.